sector_copper_activities1 sector_copper_activities2

Χαλκός

Δραστηριότητες και εταιρίες

Δραστηριότητες

 
Ο χαλκός βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων των εταιριών της Viohalco από την ίδρυσή της το 1937. Ο Όμιλος Χαλκόρ παρέχει στους διεθνείς πελάτες του ποιοτικά προϊόντα χαλκού και ορείχαλκου, από χαλκοσωλήνες για δίκτυα ύδρευσης, κλιματισμού και θέρμανσης έως φύλλα και ταινίες χαλκού για αρχιτεκτονικές και βιομηχανικές εφαρμογές. 
 
Η Viohalco δραστηριοποιείται στον κλάδο του χαλκού μέσω της Χαλκόρ Α.Ε. και των θυγατρικών της Sofia Med S.A. στη Βουλγαρία, και Fitco Α.Ε. στην Ελλάδα. Μέσω του εκτενούς χαρτοφυλακίου προϊόντων που αποτελείται κυρίως από σωλήνες χαλκού και ορείχαλκου, προϊόντα έλασης χαλκού και προϊόντα διέλασης χαλκού, κραμάτων χαλκού και ορείχαλκου, ο Όμιλος Χαλκόρ ανταποκρίνεται στις σύνθετες ανάγκες του διεθνούς πελατολογίου του, σε όλες τις κύριες γεωγραφικές αγορές.
 
Η παραγωγική βάση του Ομίλου Χαλκόρ περιλαμβάνει εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία που παρέχουν ευέλικτες και δυναμικές λύσεις για τους πελάτες. 
 
 

Βασικές εταιρίες 

 
 
Με παραγωγικές μονάδες στα Οινόφυτα Βοιωτίας (Ελλάδα), η Χαλκόρ, τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor δραστηριοποιείται στην παραγωγή χαλκοσωλήνων για εφαρμογές εγκαταστάσεων και βιομηχανικές εφαρμογές. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, σε δίκτυα ύδρευσης, θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού και φυσικού αερίου.
 
Η Sofia Med S.A. εδρεύει στη Σόφια Βουλγαρίας και δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων έλασης χαλκού, ορειχάλκου, καθώς και στην παραγωγή ορισμένων προϊόντων διέλασης χαλκού. 
 
Η Fitco Α.Ε. είναι παραγωγική μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας που δραστηριοποιείται κυρίως στα προϊόντα διέλασης κραμάτων χαλκού και ορείχαλκου και παράγει ράβδους, προφίλ, λάμες, σωλήνες ορείχαλκου καθώς και σύρμα και πλέγμα κράματος χαλκού για κλωβούς ιχθυοτροφείων.
 
Η Cablel® Ελληνικά Καλώδια και οι θυγατρικές της εστιάζουν στον κλάδο των καλωδίων. Παρόλα αυτά, οι εταιρίες της  Cablel® Ελληνικά Καλώδια παράγουν κάποια προϊόντα χαλκού, όπως σύρματα περιελίξεων, σύρματα και ράβδους χαλκού, καθώς και αγωγούς χαλκού.  
 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κλάδο καλωδίων (Cablel® Ελληνικά Καλώδια), μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ