slider_cenergy_stock

Νέα

 

Έναρξη διαπραγμάτευσης της Cenergy Holdings S.A. στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 21 Δεκεμβρίου 2016

 

 

 

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της βελγικής εταιρίας Cenergy Holdings S.A. στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσης με απορρόφηση, των ελληνικών εισηγμένων εταιριών Σωληνουργεία Κορίνθου Συμμετοχών Α.Ε. και Ελληνικά Καλώδια Συμμετοχών Α.Ε.
 
Ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της εν λόγω διασυνοριακής συγχώνευσης, η Cenergy Holdings είναι πλέον η μητρική εταιρία ενός ομίλου εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της παραγωγής, διανομής και εμπορίας σωλήνων χάλυβα και καλωδίων για τη μεταφορά ενέργειας και δεδομένων. Η Σωληνουργεία Κορίνθου εκπροσωπεί τον κλάδο των σωλήνων χάλυβα και αποτελεί προμηθευτή πρώτης επιλογής για εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου και διεθνείς κατασκευαστικές εταιρίες. Η Ελληνικά Καλώδια εκπροσωπεί τον κλάδο των καλωδίων και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές καλωδίων στην Ευρώπη.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών ο κ. Ευστράτιος Θωμαδάκης, Οικονομικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. της Cenergy Holdings, μαζί με τον κ. Simon Mac Vicker, μέλος του Δ.Σ., κήρυξαν την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών.
 
Στο δε Χρηματιστήριο Αθηνών οι Συν-Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Cenergy Holdings κ.κ. Αλέξης Αλεξίου και Απόστολος Παπαβασιλείου κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης που υποδέχτηκε την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Cenergy Holdings.
 
Ο κ. Απόστολος Παπαβασιλείου, Συν-Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και Διευθύνων Σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου δήλωσε: «Η σημερινή εισαγωγή των μετοχών της Cenergy Holdings στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Euronext Βρυξελλών, αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών να ενώσουμε τις δυνάμεις της Σωληνουργεία Κορίνθου και της Ελληνικά Καλώδια, προκειμένου να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τα επιτεύγματα, την οικονομική δύναμη και την επιχειρηματική εξωστρέφεια μας. Με τον τρόπο αυτό θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στον πολύ δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της μεταφοράς ενέργειας ένα πακέτο προϊόντων και λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια».
 
Ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Συν-Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Καλώδια δήλωσε: «Η Cenergy Holdings με βελτιωμένη πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές και μεγαλύτερο χρηματοοοικονομικό διαμέτρημα, θα συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και στην αναπτυξιακή και επενδυτική προοπτική της Ελληνικά Καλώδια και της Σωληνουργεία Κορίνθου. Οι εταιρίες μας θα είναι έτσι σε θέση να ανταπεξέλθουν πιο αποτελεσματικά στην ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για λύσεις μεταφοράς ενέργειας καλύπτοντας μεγάλο εύρος αναγκών, από υποθαλάσσιους σωλήνες μεταφοράς φυσικού αερίου, μέχρι υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης σε ενιαία μεγάλα μήκη».
 
21 Δεκεμβρίου 2016
 

Σχετικά με τη Cenergy Holdings:

Η Cenergy Holdings είναι βελγική εταιρία συμμετοχών (holding), εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Εταιρία εστιάζει στη μακροπρόθεσμη δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσω θυγατρικών εταιριών που δραστηριοποιούνται σε δυναμικές και αναπτυσσόμενες αγορές όπως αυτές της μεταφοράς ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών καθώς και των τηλεπικοινωνιών. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από τη Σωληνουργεία Κορίνθου και την Ελληνικά Καλώδια, πρωτοπόρες εταιρίες σε δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους όπως αυτοί της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και των κατασκευών.
 
Η Σωληνουργεία Κορίνθου, είναι ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς χαλυβδοσωλήνων διεθνώς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε έργα ενέργειας και ειδικότερα για τη μεταφορά υγρών και αερίων καυσίμων και ένας σημαντικός προμηθευτής του κλάδου κατασκευών για κοίλες δοκούς.
Ο Όμιλος Cablel® Ελληνικά Καλώδια, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη. Κατασκευάζει καλώδια ενέργειας και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για διάφορους τομείς όπως η μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι τηλεπικοινωνίες, οι κατασκευές και οι υποδομές.