smartreo_article

Νέα

Η Σιδενόρ μέσω της θυγατρικής της SmartReo επεκτείνεται στην Αυστραλία με τη νέα πρωτοποριακή τεχνολογία Synthesis™ 


 

 
Η Σιδενόρ παραμένει εδώ και δεκαετίες σταθερά προσηλωμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και προϊόντων για την κατασκευαστική αγορά, μέσω συνεχούς έρευνας και σημαντικών επενδύσεων. Το επιστέγασμα της εμπειρίας όλων αυτών των ετών είναι η νέα, διεθνώς κατοχυρωμένη τεχνολογία Synthesis™ για τη βιομηχανική προκατασκευή σιδηρού οπλισμού. Η Synthesis™ έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου από θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου και είναι ένα -μοναδικό στο είδος του- ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματοποιημένης παραγωγής τελικών προϊόντων χάλυβα.
 
Κατόπιν της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε στην ελληνική κατασκευαστική αγορά, η Σιδενόρ έθεσε στόχους πώλησης ή/και συνεκμετάλλευσης της τεχνολογίας στο εξωτερικό. Η θυγατρική εταιρία Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) του Ομίλου και εφευρέτης της τεχνολογίας, Πράκσυς, ανέλαβε τη διεθνή προώθησή της.
 
Η Σιγκαπούρη, μια  από τις πιο δυναμικές οικονομίες παγκοσμίως και με ακμάζουσα κατασκευαστική αγορά, αποτέλεσε την πρώτη χώρα εφαρμογής εκτός Ελλάδας. Μετά την επίτευξη τριών επιτυχημένων εμπορικών συμφωνιών με διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρίες, το ενδιαφέρον στράφηκε στην Αυστραλία. Η Αυστραλία ανήκει στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και χαρακτηρίζεται από τα υψηλότερα παγκοσμίως εργατικά κόστη στον τομέα των κατασκευών. 
 
Μετά από έρευνα της εγχώριας κατασκευαστικής αγοράς από την Πράκσυς δημιουργήθηκε η εταιρία SmartReo (www.smartreo.com.au), μία κοινοπραξία (Joint Venture) μεταξύ της Σιδενόρ και της Thiess, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας της χώρας. Η νέα εταιρία παρέχει από το Νοέμβριο του 2014 ολοκληρωμένες λύσεις στην προκατασκευή σιδηρού οπλισμού αξιοποιώντας την τεχνολογία Synthesis™ σε μία μοντέρνα εγκατάσταση που βρίσκεται στο Μπρίσμπεϊν (Brisbane), στην πολιτεία του Κουήνσλαντ (Queensland). 
 
Πέραν της ίδιας της τεχνολογίας, η Σιδενόρ παρείχε στην κοινοπραξία και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό για τη στελέχωση της μονάδας. Για τη Synthesis™ έχει ήδη χορηγηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και η SmartReo κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης τόσο στην Αυστραλία όσο και στη Νέα Ζηλανδία. Στα σχέδια του Ομίλου περιλαμβάνεται η περαιτέρω αξιοποίηση των ευκαιριών στην αγορά της Αυστραλίας, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του στις πόλεις του Σύδνεϋ και της Μελβούρνης.
 
Απρίλιος 2015