halcor_group_article

Νέα

Όμιλος Χαλκόρ: Ενισχύει την παρουσία του στη Γαλλία μέσω της Reynolds Cuivre SAs


 

Ο Όμιλος Χαλκόρ αναπτύσσει ισχυρότερη παρουσία στη Γαλλική αγορά μετά την ενσωμάτωση στις εμπορικές του δραστηριότητες  του τομέα χαλκού της εταιρίας Reynolds European SAs. Ως αποτέλεσμα, οι θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου Χαλκόρ και Sofia Med θα βελτιώσουν τη θέση και τη δυνατότητά τους να υποστηρίζουν πελάτες στη Γαλλία, με ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και εκτεταμένο δίκτυο, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη προϊόντων και την ενίσχυση των πωλήσεων. 
 
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής επένδυσης που πραγματοποίησαν οι εταιρίες της  Viohalco στην εταιρία Reynolds European SAs με την εξαγορά των εμπορικών δραστηριοτήτων και του δικτύου διανομής της τελευταίας και την ίδρυση της Reynolds Cuivre SAs ως νέας θυγατρικής τους. Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της Reynolds European SAs, μιας εταιρίας με μακρά παράδοση στην αγορά χαλκού, η Χαλκόρ θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις δραστηριότητες της στους υπάρχοντες πελάτες της, καθώς και να διεισδύσει σε νέους τομείς ειδικού ενδιαφέροντος με βάση το νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που διαθέτει. Παράλληλα, η Sofia Med θα μπορεί να αξιοποιήσει μια ισχυρή παρουσία στη Γαλλία και ένα ολοκληρωμένο μοντέλο διανομής για να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες της.  Αξιοποιώντας τη στρατηγική τους με έμφαση στην παροχή ποιοτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών στους πελάτες που διαθέτουν στη Γαλλία, και οι δύο εταιρίες θα είναι σε θέση να προωθήσουν την αύξηση των πωλήσεων σε μια σημαντική Ευρωπαϊκή αγορά.  
 
Η Reynolds European SAs αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν από τους πιο σημαντικούς διανομείς  μη-σιδηρούχων μετάλλων στη Γαλλία και την Ευρώπη. Μετά την απόσχιση της από την Reynolds European SAs η εταιρία Reynolds Cuivre SAs, θυγατρική πλέον των εταιριών της Viohalco, αποκτά τα πάγια περιουσιακά στοιχεία, τα αποθέματα, το πελατολόγιο και τις υφιστάμενες συμβάσεις με πελάτες της Reynolds European SAS, ενώ παράλληλα διατηρεί και αναπτύσσει το έμπειρο προσωπικό της που διαθέτει σημαντική εξειδίκευση στην αγορά του χαλκού.
 
Φεβρουάριος, 2015 

Σχετικά με τον Όμιλο Χαλκόρ

Ο Όμιλος Χαλκόρ είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς ομίλους επεξεργασίας χαλκού, που προσφέρει καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις σε διεθνείς πελάτες. Ο Όμιλος εξειδικεύεται στην παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία προϊόντων χαλκού, κραμάτων χαλκού, ψευδαργύρου και καλωδίων, ενώ εκπροσωπεί τον κλάδο χαλκού της Viohalco.  Διαθέτει εννέα παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και είναι ο μοναδικός παραγωγός σωλήνων χαλκού στην Ελλάδα. Η Χαλκόρ Α.Ε. είναι εισηγμένη εταιρία στο Χρηματιστήριο Αθηνών.